arforholdstest med partest: er dit parforhold sundt

Partest: Er dit parforhold sundt?

Ingen parforhold er perfekte. De fleste par vil fra tid til anden have brug for at reflektere og tale om hvordan det står til. Med en partest kan du og din partner på kort tid og på en enkel måde tage temperaturen af sundheden i jeres parforhold.

Betragt spørgsmålene og svarende som vejledende. Som et øjebliksbillede og et udgangspinkt for videre dialog og udvikling af jeres kærlighed og parforhold. Brug de 10 spørgsmål til at vurdere, om jeres parforhold er sundt. Om der er behov for at tage kærlig hånd om jeres kærlighed og måde at være par sammen på. Måske har I brug for at værne og forbedre sundheden i parforholdet.

Prøv et par test mere:

Tag eventuelt parforholdstesten med jævne mellemrum for at fokusere på dit parforhold og vedligeholde jeres relation.

Vurdér på en 1 til 5 skala, hvor enig du er i nedenstående udsagn. Gem eller print gerne testen til senere sammenligning, så du kan følge din udvikling:

 

Vi er ligeværdige partnere.

Lige partnere er, hvor du og din partner træffer beslutninger sammen, og ingen af jer står med ansvaret alene.

 

Vi har gensidig respekt.

Gensidig respekt er, hvor du og din partner betragtes som vigtige og betydningsfylde for hinanden. At dine og din partners tanker og følelser rummes og anses for vigtige.

 

Vi kommunikerer ofte og godt.

God kommunikation i et forhold er, hvor du og din partner ofte deler tanker, drømme og frygt. Det er også her, hvor I effektivt taler omkring emner, der er svære og kan skabe konflikt.

 

Vi støtter hinanden.

At støtte hinanden er hvor du og din partner giver og modtager støtte i gode tider og i dårlige tider. Det er hvor I giver og modtager opmuntring om jeres håb, drømme og mål.

 

Vi er ærlige over for hinanden.

Ærlighed i forholdet er, at du og din partner er åbne, sandfærdige og imødekommende. Ærlighed er også at være en loyal og tro partner i jeres handlinger.

 

Vi støtter og opmuntrer individualitet.

Individualitet er, hvor du og din partner opmuntres hinanden til at bevare jeres egne venskaber, hobbyer og interesser.

 

Vi deler følelsesmæssig intimitet.

Følelsesmæssig intimitet er, hvor du og din partner er åbne og sårbare over for hinanden. Det er hvor det er okay at dele dine og jeres store fejl, pinligheder og følelser af utilstrækkelighed. Det er også her, I udtrykker taknemmelighed og påskønnelse over for hinanden.

 

Vi deler fysisk intimitet.

Fysisk intimitet er mere end sex, det er at holde i hånden, røre ved, kysse, kramme og også at have gensidigt tilfredsstillende seksuel aktivitet.

 

Vi har det sjovt sammen.

At have det sjovt sammen handler om at være venner og at lege, grine og nyde livet og oplevelser sammen.

 

Vi har medfølelse i vores forhold.

Medfølelse i et forhold handler om at tale venligt og kærligt til hinanden. Det handler om at værdsætte og pleje hinanden. Og om at acceptere hinanden og gøre der trygt være sig selv.

 

Afsluttende overvejelser af partest: Er dit parforhold sundt

Ovenstående parforholdstest har til formål, at du og din partner kan se på jer som par og vurdere, hvordan det kan være at du eller I sætte krydset, hvor det blev sat.

Hvis du eller I synes at parforholdets sundhed er vigtigt og opdagede at det ikke er så sundt som ønsket, kan det måske være en motivation til at gøre noget for og udvikle parforholdet. Her kan forskellig litteratur hjælpe.

Er parforholdet for svært?

Det kan være svært at tale om parforholdet og om følelser, ønsker og behov, men det behøver ikke være sådan. Er det for svært at klare selv og I ønsker værktøjer til at kommunikere og møde hinanden bedre, kan en idé være at benytte jer af professionel parterapi, som tilbyder jer en struktureret måde og dialogform, der føles tryg, rart og kontruktiv.

Rigtig god fornøjelse med testen og god og kærlg vind med jeres perforhold.

Mange sunde hilsner

Thomas, Wibling Coaching

 

Kilde: Denne partest findes på engelsk via Relationship Quiz: Is your Relationship Healthy?, hvor idéen til at bringe den her, også udspringer.

 

5 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Partest: Hvor sundt er dit parforhold? […]

  2. […] Partest: Hvor sundt er dit parforhold? […]

  3. […] Prøv også partest: Hvor sundt er dit parforhold? […]

Kommentarer er lukkede.