Partest test dig selv som partner - Wibling Coaching - Imago parterapi og parcoaching

Partest: Tjek dig selv som partner

En måde at slukke kærligheden og skabe distance i parforholdet er, at vurdere vores partner. Vurdere om vores partner er rigtig eller forkert, god eller dårlig, kærlig eller ej eller lignende domme. At vurdere og dømme vores partner, kan være ødelæggende for parforholdet og for os selv. Bliv klogere på det med partest: Tjek dig selv som partner.

En årsag er, at når vi vurderer vores partner, sker det med udgangspunkt i egne følelser, overbevisninger og oplevelser af hvordan vi mener vores partner bør tage sig ud. Vi kan godt have en mening, men vi reelt ikke ret meget indflydelse. Afstemmer vi ikke vores vurderinger og ønsker med vores partner, kan vi have kurs mod konflikter og at slukke for den kærlige forbindelse og for omsorgen. Når dette sker, kan vi komme ind i en negativ spiral, hvor vi peger fingre, kritiserer og sårer hinanden.

Selvom det af og til er sådan, er vi stadig mange der fokuserer mere på vores partner, fremfor at se på sig selv. Gaverne og væksten ligger i at tjekke af hvordan vi selv er som partner. Ved at se på os selv og måske ændre os selv, er vi proaktive, har indflydelse og vi signalerer at vi tager os selv og vores parforhold seriøst.

Prøv en parforholdstest og tjek dig selv som partner

Leg med i artiklens partest: Tjek dig selv som partner og se, hvor i dit forhold du har styrke, og hvor du har mulighed for vækst. Partesten tester dig på disse karaktertræk og egenskaber, som er vigtig for et sundt, kærligt og varmt parforhold:

  • Medfølelse og værdsættelse.
  • Støtte og opmuntring.
  • Følelsesmæssig intimitet.
  • Fysisk intimitet.
  • Respekfuld.
  • Transparent og tydelig.
  • Ærlig, loyal og tillidsfuld.

Læs parforholdstesten 7 egenskaber og karaktertræk og vurdér dig selv på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. Spørg dig selv om hvordan du er og tænk gerne lidt over, hvad der får dig til score dig som du gør.

Tag eventuelt partesten af og til for at tune ind på dig selv og din ageren i dit parforhold. Skriv gerne testen ud eller gem den elektronisk til senere brug og sammenligning.

Partest: Tjek dig selv som partner

På en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst, hvordan vurdere dig selv som partner i følgende områder af dit parforhold?

 

1. Medfølelse og værdsættelse

Jeg taler venligt til min partner og jeg værdsætter og hjælper min partner til at trives. Jeg accepterer min partner og skaber et trygt sted, så min partner også kan være sig selv.

    

 

2. Støtte og opmuntring

Jeg støtter min partner i gode tider og i dårlige tider. Jeg opmuntrer min partner med hensyn til håb, drømme og mål.

    

 

3. Følelsesmæssig intimitet

Jeg er åben og sårbar over for min partner. Jeg deler mine fejl, pinligheder og følelser af utilstrækkelighed. Jeg udtrykker også taknemmelighed og påskønnelse over for min partner.

    

 

4. Fysisk intimitet

Jeg holder tit min partners hånd. Jeg rører, kysser og krammer ofte min partner. Jeg flirter og engagerer mig i intime og seksuelle aktiviteter med min partner.

    

 

5. Respekfuld

Jeg viser daglig respekt for min partner gennem mit kropssprog, mine ord og mine handlinger.

    

 

6. Transparent og tydelig

Jeg deler mine tanker, længsler, drømme og frygt med min partner. Jeg kommunikerer tydeligt mine ønsker og behov.

    

 

7. Ærlig, loyal og tillidsfuld

Mine ord er åbne, sandfærdige og nærværende. Mine daglige handlinger er loyale og tillidsfulde over for min partner.

    

 

Afsluttende overvejelser af partest: Tjek dig selv som partner

Formålet med partesten er, at få dig at blive opmærksom på, hvordan du bidrager i dit parforhold på række dybere egenskaber end det kun praktiske og familiære. Ønsket er at få dig til fokusere på, hvordan du bliver en bedre partner, og ikke for meget på, hvordan din partner bliver en bedre partner.

Ønsker du at blive en endnu bedre partner, findes der inspiration på internettet eller i bøger. Måske viste partesten dig egenskaber eller områder du ønsker at forbedre?

Er det for svært at blive en bedre partner og få et bedre parforhold?

Har du og I har forsøgt jer og oplever, at det er for svært, er løsningen måske at søge professionel parcoaching og parterapi. Her får du og din partner hjælp igennem en struktureret dialogform, der gør det trygt og let at finde en vej sammen.

Hvis du ønsker at arbejde med dig selv alene, er trivselscoaching eller stresscoaching værd at overveje, eller måske blot en enkel coaching eller terapi.

Prøv flere partest:

Tak fordi du læste med. Rigtig god fornøjelse med testen og med din vækst som partner.

Gode hilsner

Thomas fra Wibling Coaching

 

Kilde: Denne partest “Tjek dig selv som partner” er inspireret af: Relationship Quiz: Rate yourself as a partner

 

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Partest: Tjek dig selv som partner […]

  2. […] Partest: Tjek dig selv som partner […]

Kommentarer er lukkede.