Parforholdstest med partest hvad er dit forspil

Hvad er forspil?

Forspil defineres ofte som seksuel aktivitet og intimitet, der finder sted inden sex. Forspil kan lede op til sex eller blot være en positiv oplevelse i sig selv. Det kan være kram, kys og berøring, tale kærligt til hinanden, skrive småfrække beskeder sammen osv. Leg med jeres forspil med denne lille partest: Hvad er dit forspil?

Under forspillet sker en opbygning af tryghed, seksuel spænding og lyst. Forspillet kan gøre den samlede sexoplevelse længere og få den til at  “smage” af og fylde mere. Et godt forspil er ofte vejen til en større oplevelse og mere nydelse. Lidt ligesom er veltilberedt måltid og fremfor hurtig fastfood (som selvfølgelig kan være helt fint af og til). Nogle siger, at de oplever forspillet som noget af det bedste ved sex.

Både fysisk og følelsesmæssig nærvær og intimitet er gode elementer i et forspil. De gør forbindelsen til din partner bedre, også selvom det ikke lige fører til sex. Når du tænker på og mærker efter, hvad der får dig til at komme i seksuel stemning, hvor vigtig er intimitet og følelsesmæssig kontakt så for dig? Ja, hvad mon tænder dig og din partner?

Partest: Hvad er dit forspil?

Spørg dig selv: Hvad tænder dig? Og tænk så lidt over hvad der får dig til at sætte dit kryds som du gør? Hvem ved, måske kan denne partest være et forspil, der ender med sex eller en energifyldt og hyggelig stund med din partner.

Prøv andre partest:

Tag eventuelt parforholdstesten af og til for at holde fokus på dit parforhold og jeres forspil. Scor hvor enig du er i følgende udsagn, på en skala fra 1 til 5. Gem gerne testen til at senere sammenligning:

1. Fysisk intimitet i hverdagen

Det kan være at holde i hånden, et kys inden man går ud af døren, et legende lille smæk i måsen, nus i hårret, en skuldergnidning eller en hånd på ryggen.

 

2. Fysisk intimitet i soveværelset

Dette er det gode, lange og dybe kys (måske med tungen), berøring af hele eller dele af kroppen, oralsex, sensuel massage, rollespil eller legetøj.

 

3. Følelsesmæssig intimitet i hverdagen

Du kan stole på din partner, du engagerer dig i åben og ærlig kommunikation, du taler om følelser og føler dig tryg ved at være sårbar over for din partner.

 

4. Følelsesmæssig intimitet i soveværelset

Du kan være tryg overfor din partner med din krop, åbenhed og medfølelse, og du kan overgive dig til din partner med din sårbarhed, at prøve nyt og udforske sammen.

 

5. Får det, du har brug for og ønsker?

Nu hvor du har identificeret det forspil intimitet du foretrækker, så vurder om du lige nu du får og har det, du har brug for? 

Afsluttende overvejelser af partest: Hvad er dit forspil?

Partestens formål er at få dig og din partner til at vurdere jeres forspil. Og at tænke over, hvad der gjorde at du eller I satte krydset der hvor det blev sat.

Hvis jeres forspil er vigtigt og I, via partesten, opdagede at jeres forspil ikke er som I ønsker, kan testen måske motivere jer til forbedre jeres forspil. Find eventuelt inspiration i bøger eller via internettet.

Er forspillet og sexlivet for svært?

Forspillet og sexlivet kan være svært. For nogle kan være svært og nærmest umuligt at tale om og sætte ord på. Kan I ikke komme videre selv og ønsker værktøjer til at åbne op, fostå og nærme jer hinanden, kan I søge professionel parcoaching og parterapi. Her støttes I på en struktureret og tryg måde , der gør det lettere at finde vejen sammen. Tak for at læss med. Rigtig god fornøjelse med partesten og med jeres forspil.

Mange hilsner

Thomas fra Wibling Coaching

 

Kilde: Partest: Hvad er dit forspil? er inspireret fra Imago Relationship: Relationship Quiz: What’s YOUR Foreplay?

5 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Prøv også partest: Hvad er dit forspil? […]

Kommentarer er lukkede.