Partest: Uenig om indretning i hjemmet, hvad vælger du - Wibling Coaching

Du og din partner har besluttet at indrette stuen i jeres smukke hjem anderledes. Du foretrækker en rød sofa med plads til at flere kan sidde og tale sammen, men I er uenige. Din partner foretrækker nemlig en blå og blød sofa, der er designet til både at sidde eller at ligge i mens man ser TV.

OBS: Du kan frit skifte sofaeksemplet i artiklens test ud med et scenarie om indretning, der passer bedre til jer. Det er jo ikke sikkert, at I netop er i gang med at indrette TV-stuen :-). I kunne jo f.eks. være i gang med spisestuen, køkkenet, soveværelset, kontoret, børneværelset etc.

Se de fire svarmuligheder i partesten herunder og vælg hvad du normalt ville gøre.

Ville du:
 

Afsluttende tanker om partest: Uenig om indretning i hjemmet

Hvis du har valgt B eller D, er du i et godt udgangspunkt i forhold til effektiv kommunikation med din partner. Det er du fordi du søger god kontakt og vind-vind løsning. Du håndterer overvejende uenigheden på en konstruktiv og kærlig måde og er åben for din partner, og dig selv. Du fokuserer på muligheder, der er gavnlige for jeres kærlighed og parrelation.

Har du valgt A eller C er du nok allerede i, eller godt på vej ind i en konflikt, der kan skabe sår i jeres parforhold. A og C er rigide, kampagtige og hårde fremgangsmåder. De vil ikke vil gavne jeres parrelation og de varme følelser for hinanden.

Formålet med denne parforholdstest og de enkelte spørgsmål er at få dig og din partner at overveje, hvordan I håndterer uenigheder og træffer beslutninger. At få dig og jer til at tænker dybere over, årsagen til at du satte dit kryds, der hvor du gjorde.

Er det svært for dit parforhold at træffe fælles beslutninger og blive enige?

Er I uenige og det svært for jer at blive enige og træffe gensidige fælles beslutninger? Føles det mere som om I kæmper for at få ret? Og om få egne behov igennem end at nå frem til en kærlig vind-vind løsning? Så har I et potentiale til at blive bedre sammen. Der er masser af hjælp at hente i forskellige anerkendte metoder på internettet eller i bøger.

Hvis du og din partner alligevel ikke kan komme videre, kan I med fordel overveje professionel parterapi til at håndtere uenighederne. Her lærer I at bruge det I er uenige om til at styrke jeres relation og kærlighed. Ad denne ved får I hjælp til trygt og konfliktfrit at overkomme det, som er svært. Her anvendes dialoger som gør det lettere at finde vejen sammen og træffe kærlige og bedre fælles beslutninger.

Prøv flere partest:

Mange tak fordi du læste artiklen og rigtig god fornøjelse med indretningen.

De kærligste hilsner

Thomas fra Wibling Coaching

 

Kilde: Testen er inspireret fra Relationship Quiz: Relationship scenario – what would you do?