Partest Er penge et problem for dit parforhold - parforholdstest - Wibling Coaching

Er penge et problem for dit parforhold?

De fleste par oplever i en eller anden form problemer med penge og økonomi, som påvirker parforholdet og kærligheden negativt. Det kan være at den ene mister sit job, går ned i indtægt, ikke rentable investeringer, ændringer i samfundsøkonomien eller for høje udgifter og stort forbrug i forhold til løn og indtægter.

21% kvinder og 13% mænd oplever at penge udfordrer parforholdet

Det er almindeligt kendt at penge og økonomi kan være et konflikttema for parforholdet. En artikel fra intrum.dk fortæller at  21% kvinder og 13% mænd oplever, at penge og økonomi er kilde til udfordringer i parforholdet (Intrum.dk henviser til European Consumer Payment Report Danmark 2019, der undersøger økonomisk ageren hos forbrugerne).

Problemer med penge er stressende i sig selv, men når de også påvirker parforholdet og familielivet, kan de blive endnu mere udfordrende og stressende. 16% af par med børn siger, at økonomi er kilde til udfordringer, mens tallet er 10% for par uden børn.,

Penge og parforhold

At have et godt penge-parforhold afhænger af at I kan kommunikere med hinanden på en forbindende og ikke-reaktiv måde. Lav denne partest med 9 spørgsmål og test jeres forhold til penge og parforhold. Tag gerne partesten sammen med din partner og gør det eventuelt med jævne mellemrum for at hjælpe jer med at penge og økonomi ikke ødelægger jeres parforhold.

OBS: Gem gerne partesten til senere sammenligning.

Partest: Er penge et problem for dit parforhold?
Afrundende refleksioner af partest: Er penge et problem for dit parforhold?

Idéen med partesten er, at I bliver opmærksom på, hvordan penge og økonomi indvirker på jeres parforhold og via denne opmærksom sikre, at penge og økonomi ikke udfordrer jeres relation. Vil I være bedre til økonomi er der masser af inspiration på internettet og i bøger.

Er penge og økonomi blevet for stort et problem for jeres parforhold?

Har I forsøgt jer og oplever, at det er for svært ikke at lade penge og økonomi udfordrer jeres parforhold, kan vejen være at søge professionel parcoaching og parterapi. Her kan I får relationel og praktisk hjælp og på en tryg og progressiv måde finde vejen sammen.

Er du eller din partner stresset på grund af jeres økonimi, kan stresscoaching være værd at se nærmere på.

Prøv flere lærende partest her!

Tak for nu og god fornøjelse med testen.

Mange økonomiserede hilsner

Thomas, Wibling Coaching

Kilde: Ovenstående Partest: Er penge et problem i dit forhold? er motiveret fra Imagorelationshipswork.com

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Partest: Er penge et problem for dit parforhold? […]

Kommentarer er lukkede.