Familietest Er din familie følelsesmæssig sund - Wibling Coaching

Familietest: Er din familie følelsesmæssig sund?

Manglende forståelse, empati og lytning, forskellige opfattelser, konflikter og uenigheder der ikke tilgives, er alt sammen mere eller mindre en del af et almindelig familiemiljø og sammenspil. Og de bidrager til følelsesmæssig afstand mellem familiens medlemmer og sker oftere, end vi forestiller os.

Distanceringen sker ikke fra den ene dag til den anden. Men er noget der opbygges gradvist når mængden af skuffelser, nag og ubehagelige ord, der ikke er draget omsorg for, bliver for stor, og skaber en form for ulmende og springbare sår i familien. Hvis I har dette i jeres familien, er I ikke alene. Mange familier har et eller flere medlemmer, som holder afstand på grund af manglende forståelse, empati, konflikter og uenigheder.

Prøv en familietest og tjek om din familie følelsesmæssigt sund

Det er ikke en del af skoleskemaet at lære at indgå i en familie og hvad denne særlige relation betyder for os. Ikke desto mindre kan der være behov at at søge støtte og læring, mens du tager varer på din familie så godt du kan.

Brug lidt tid på at reflektere over de følgende spørgsmål for at afgøre, om du og din familien skaber en relationær følelsesmæssig sund familie af kærlighed, empati og glæde.

Familietesten tester din familie på følgende karaktertræk, som er vigtig for et sundt, kærligt og varmt familiemiljø:

 • Respekt.
 • Venlighed og medfølelse.
 • Påskønnelser og hengivenhed.
 • Fælles familieværdier.
 • Familien som team.
 • Tilgivelse.
 • Daglig stress.
 • Åben og ærlig kommunikation.
 • Støtte og accept.
 • Tid sammen.
 • Engagement og fællesskab.
 • Rleksibilitet og tilpasning.

Du er også velkommen til at dele testen og lave den sammen med din familie. Tag eventuelt familietesten af og til for at tune ind på dig selv og din familie. Skriv gerne testen ud eller gem den elektronisk til senere brug og sammenligning.

Familietest: Er din familie følelsesmæssigt sund?

Vurder følgende udsagn din families følelsesmæssige helbred på en skala fra 1 til 5.

 

Vores familie viser respekt på daglig basis.

Respekt er, når individer betragtes som værdifulde og vigtige for hinanden. Hver persons tanker og følelser er plejet og vigtige.

 

Vores familie fungerer dagligt med venlighed og medfølelse.

Medfølelse i en familie handler om at tale venligt til hinanden, værdsætte og pleje hinanden. Det handler også om at acceptere og skabe et trygt sted for hinanden til at være sig selv.

 

Vores familie deler daglige påskønnelser og hengivenhed med hinanden.

Påskønnelse og hengivenhed styrker relationer og er vigtig i sund menneskelig forbindelse. Ikke kun gavner det modtageren, men evnen til at dele disse følelser med succes er givende for alle.

 

Vores familie opererer i henholdt til en fælles familieværdier.

I har fælles værdier med en vision om mål og drømme, som I vil arbejde hen imod sammen. Du har også et sæt retningslinjer, du tror på som familie og overholder dagligt.

 

Vores familie fungerer godt som team.

Deling af familieansvar, husholdningsopgaver, regninger og mere. Hvert medlem bringer en særlig færdighed og rolle til familien, og er med til at balancere familien.

 

Vores familie praktiserer tilgivelse, når det er nødvendigt.

Tilgivelse sætter os i stand til at overvinde ubehagelige følelser eller heale situationer hvor vi oplever os forurettet. At tilgive indebærer også at komme videre og ikke bære nag.

 

Vores familie håndterer daglig stress effektivt.

Vi oplever alle tider med stress og krise, så at arbejde i harmoni i disse tider vil kun styrke familiebåndet og er en nøglefaktor i sunde familier.

 

Vores familie praktiserer åben og ærlig kommunikation.

God kommunikation i et hjem er, hvor alle ofte deler tanker, drømme og frygt. Det er også her, du effektivt kommunikerer omkring emner, der kan skabe konflikt.

 

Vores familie viser støtte og accept for alle medlemmer.

Støtte og accept er vigtigt at give og modtage i gode tider og i dårlige tider. Det handler også om opmuntring til hvert familiemedlems håb, drømme og mål.

 

Vores familie nyder at tilbringe tid sammen og have det sjovt.

At have det sjovt sammen handler om at få tid til at lege sammen for at grine og nyde livet som familie.

 

Vores familie har et stærkt engagement og følelse af at høre til hinanden.

En følelse af at høre til betyder accept som et medlem eller en del af noget større, og et menneskeligt behov. At føle, at man hører til, er vigtigst for at se værdi i livet og i at håndtere smertefulde følelser.

 

Vores familie praktiserer fleksibilitet til at tilpasse sig omstændighederne.

Fleksibilitet i relationer handler om at kunne tilpasse sig at tænke og kommunikere med dem omkring dig. Familieenheden vil fungere meget bedre, stressniveauet falder, og modstandskraften vil øges for alle i hjemmet.

 

Overvejelser af familietest: Er din familie følelsesmæssig sund

Formålet med familietesten er at få dig og din familie til tænke over, hvordan I bidrager følelsesmæssigt til jeres familie og til relationerne mellem. Ønsket er at få jer til fokusere på, hvordan I hver ivær kan støtte familien bedre og på, hvordan de andre familiemedlemmer skal ændre sig.

Ønsker du at lære mere om at skabe en følelsesmæssig sund familie, findes der inspiration på internettet eller i bøger. Måske viste familietesten dig egenskaber eller områder du ønsker at forbedre?

Er det for svært at få et bedre familiemiljøet?

Har du og familien forsøgt jer og oplever, at det er for svært, kan en løsning måske være at søge professionel relationsterapi. Her får du og din familie hjælp igennem en struktureret dialogform, der gør det trygt og let at finde en vej sammen.

Du kan også arbejde med dig selv alene via trivselscoaching eller stresscoaching eller ved en enkel coaching eller terapi.

Prøv også andre relationstest og partest her.

Tak fordi du læste med. Rigtig god fornøjelse med familietesten og med jeres vækst som familie.

Mange hilsner

Thomas fra Wibling Coaching

 

Inspirationen til familietesten kommer fra Imago Relationship: Relationship Quiz: Rate yourself as a partner

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Familietest: Er din familie følelsesmæssigt sund? […]

Kommentarer er lukkede.