De mest stressede i Danmark

De mest stressede i Danmark

Artiklen “Her er de mest stressede brancher i Danmark” fra TV2 Nyhederne understøtter mine erfaringer om, hvilke brancher der er mest stressede. Artiklen siger også, at undersøgelser viser, at knap én ud af fem ansatte på døgninstitutioner og i hjemmepleje følte sig stressede.

Læs hele artiklen fra TV2 nyhederne her.

Giver sig selv meget i job med relationsarbejde

Gennem tiden har jeg haft mange fra hjemmeplejen, og Det underbygger mine erfaringer da de fleste jeg har i stresscoaching kommer fra brancher som:

  • Hjemmeplejen (Ledere, SOSU-medarbejdere og SOSU-studerende).
  • Institutioner (Institionsledere, pædagoger og medhjælpere, skolelærer).
  • Hospitaler (sygeplejersker og administrative medarbejdere).

Som artiklen skriver, er det i jobs der indeholder en høj grad hvor relationsarbejde. Her er det ofte svært at balancere mellem forpligtelser og moral. Har man en borger, patient eller et barn og oplever at man kan levere det rigtige, kan det skabe pres og på sigt stress. Tendensen har længe været, et stigende pres på at vi ofte skal nå mere for mindre.

Selvledelse i at passe på sig selv

Et af hovedpunkterne i stresscoachingen af medarbejdere i relationskrævende jobs er, at træne evnen til at drage omsorg for sig selv. At havde tilstrækkelig med personlig selvledelse med på arbejde og inden for de rammer som arbejdspladet byder medarbejderen.

Det er nærliggende at placere ansvaret hos ledelsen, hvilket også umiddelbart giver mening. Men ofte har ledelsen, af forskellige årsager, ikke mulighed for at håndtere og ændre vilkårene, selvom de gerne ville. Og at ændre miljøet i brancherne er en større og kompliceret opgave som sikkert tager sin tager sin tid. Derfor er medarbejdere nødt til at væbne sin med god selvledelse for at trives i brancher med krævende raletive job.

4 Hurtige gode råd til selvledelse og mindre stress

  1. Sig “ja” og “nej” i rette balance.
  2. Afstem din opgaver og priritér.
  3. Tag pauser.
  4. Undlad at tænke og tale om arbejde, når du har fri.

Er du stresset?

Er du stresset eller har mistanke om at du er det? Så lav en hurtig stresstrest eller tal med din leder eller læge. Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for hjælp til at blive fri af stress.

Læs også: Stress koster arbejdspladser over 16 milliarder årligt, viser ny undersoegelse.

Strssfrie hilsner

Thomas fra Wibling Coaching