Snyd vanerne og få bedre resultater.

Når vi ønsker noget skal være anderledes og at opnå nye og bedre resultater, er det ofte nødvendigt at ændre vaner. En svær udfordring og en afgørende faktor for at nå vores mål. Her er vi oppe mod en stædig modstander. Nemlig vores hjerne. Snyd vanerne og få bedre resultater med små ubetydelige ændringer i hverdagen, så hjernen ikke opdager det.

Hjernen kan lide at føle sig tryg, og det gør den, når den er i gang med noget den kender. Derfor holder den godt fat i gamle vaner, uden at skelne imellem om de er gode eller mindre gode, eller om de er gavnlige og sunde eller ej. Det kan ofte resultere i et tovtrækkeri mellem vores hjerne, der forsøger, at få os til at gøre som vi plejer og os, som ønsker en ny vane.

Snyd vanerne og få bedre resultater med lette tiltag:

.Vi kan snyde hjernen ved at lave små ændringer og tage små skridt i retning af det nye, så vi langsomt bevæger os væk fra det vi ønsker mindre af og hen imod det vi ønsker mere af. Små skridt hjernen ikke lægger så meget mærke til og som på længere sigt gør en stor forskel for os. Det kan eksempelvis være at:

  • Lave lidt mere motion hverdag (tage trappen, lade bilen stå og gå, tage 10 armbøjninger hverdag eller regelmissægt).
  • Ryg den første cigaret én time senere end du plejer. Når det virker ryg den første cigaret endnu én time senere. Bliv ved med det indtil du ikke behøver at ryge mere.
  • Skriv 10 linjer hver dag eller hver uge på dit skriftlige projekt. Så vil dit projekt hele tiden flytte sig fremad og nå en afslutning.
  • Skift en usund madvare mellem måltiderne ud med en sund madvare (frugt, tørrede frugt, sund brød etc.).
  • Drik et stort glas vand inden du spiser morgenmad (så har du dækket en stor del af dit samlede daglige væskebehov).
  • Nedjuster dit pengeforbrug med kr. 20 om dagen eller kr. 100 om ugen. Sæt pengene til side og du er i gang med at spare op.

Find selv på andre eksempler som passer til dig og dine ønsker. Hold dit fokus på det du vil ændre og bliv ved, så du stille og roligt bevæger dig den rigtige vej, uden at din hjerne opdager det og gør modstand. Før eller senere når du gode resultatet der gør en forskel i dit liv.

Stil dig selv spørgsmålet: “Hvad er det mindste du kan gøre allerede nu for ændre vaner og bevæge dig i retning af dit mål?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *