Hvad er en Imago parterapeut - Wibling Coaching

Hvad er en Imago-terapuet?

Hvad er en Imago-terapuet egentlig for en og hvilken rolle og funktion har sådan en? En imago parterapeut er specialiseret i at hjælpe par med at overvinde konflikter og problemer i parforholdet og genskabe kontakten. Imago-teknikker og -metoder er trygge og strukturerede måder til at mindske parforholdsproblemer og til at forbedre parrelationen, kommunikation og genskabe kontakten og forbindelsen mellem parterne. Imago-terapi er parterapi og relationsterapi, der blev udviklet i 1980’erne og som i dag er på vej til videnskabeligt gennembrud.

Kendetegnende for en imago parterapeut er deres tro på, at parforhold kan være en kilde til personlig vækst og udvikling. Terapeuten tror på, at det er muligt for par og relationer at skabe et mere tilfredsstillende og harmonisk forhold via dybdegående kommunikation og forståelse af parternes behov og ønsker.

Imago-parterapi skaber en trygt og støttende rum, hvor parforholdet kan åbne op og dele deres følelser, tanker og oplevelser. Terapeuten støtter parret i at identificere de dybere følelser, erindringer og erfaringer, og identificere og mindske eventuelle konflikter og uoverensstemmelser, der kan være til stede i forholdet og påvirke forbindelsen, samværet og samspillet negativt.

Imago parterapeuten vil typisk opbygge og for stærkere forbindelsen mellem parterne via metoder og principper, der hjælper med at styrke samspillet og forståelsen for hinanden. Dette sker via en række teknikker og øvelser, såsom dialog og spejling, som hjælper til at kommunikere mere effektivt og forbedre relationens forbindelse. De vil også træne parret i at udvikle evnen til at lytte og vise empati over for hinanden, så problemer i parforholdet træder i baggrunden og giver plads til løsninger.

Imago-parterapeuter der er uddannet i imago-terapi og har ofte stor erfaring og en baggrund i psykologi eller terapi. De vil have en dyb forståelse af, hvordan relationer fungerer, og vil have træning og erfaring i at hjælpe par med at skabe mere tilfredsstillende og harmonisk forhold.

Imago parterapi kan træne og hjælpe par med at

Der er meget som Imago parterapi kan hjælpe med i det relationære og i forhold. Listen herunder er ikke komplet, den er blot ment som mulige eksempler:

 • Løse problemer i parforholdet.
 • Genskabe forbindelse og lyst til hinanden.
 • Via ærlighed, sårbarhed og autencitet blomstrer glæde, kærlighed og kreativitet.
 • Gå fra konflikt til kontakt med nødvendig tryghed for begge parter.
 • Etablere håbet og en fælles vision for det gode parforhold.
 • Designe eller etablerer en gensidig vision for parforholdet.
 • Forbedre og træne virksomme kommunikationsmønstre.
 • Træne par i at være sårbare og dele det svære.
 • Skabe indsigt om årsag og virkning af reaktioner og adfærd i forholdet.
 • Udvikle gensides respekt, medfølelse og omsorg for hinanden.
 • Flytte parrat fra individuel til relationel sundhed.
 • Heale traumatiske oplevelser og sår.

Lær af Imago parterapi og parcoaching

Tak for at interessem i og læse med om hvad er en Imago-terapuet. Ønsker I træne og integrere ovenstående i eres parforhold, kan I læse mere om Parcoaching og parterapi.

De bedste hilsner

Thomas fra Wibling Coaching

 

Kilde: Dele af artiklens indhold er inspireret fra Dansk Imagocenter (DIC).