”Jeg bruger snooze-knappen til en bedre hverdag og til en god start på dagen” sagde en kunde jeg havde i coachingforløb, da jeg spurgte, hvordan hun bedst kunne holde fast i sine nye gode rutiner. Rutiner som vi havde arbejdet med under vores coaching og som sikrede, at hun fik en bedre dag med mindre stress og flere ressourcer.
Snooze-knappen kan også bruges på en usund måde, som skader vores søvn, start på dagen og velbefindende. Det skriver videnskab.dk eksempelvis om i et svar på spørgsmålet om det er klogt bruge snooze-knappen?.
Men snooze-knappen kan også bruges på en gavnlig måde. “God idé” var min første tanke da hun fortalte, hvordan den også kan avendes. Snooze-knappen som et aktivt redskab ligesom PYT-knappen også er det. Snooze-knappen kan være et proaktivt redskab og ikke bare en måde, at forlænge søvnen eller udskyde dagen med nogle få minutter. Det var nyt for mig at se snooze som sådan.
Snooze-knappen til en bedre hverdag med positive resultater
Når vi ændrer vaner, rutiner, procedurer og lignende er det ofte let er forstå hvorfor og hvordan. Det svære bliver hvornår og at holde fast og blive ved med det indtil det er naturligt og integreret. Det var har snooze-knappen kom en i billedet. Min kunde brugte snooze til at:
- Starte dagen med meditation og at sikre, at søvnen ikke fik overtaget imens.
- Tjekke ind med sit energiniveau. Hun havde trænet det at planlægge efter energi og ikke tid (se mere om det i artiklen “Styr efter energi og ikke tid”).
- Gennemgå planen for dagen og tjekke om den var realistisk eller krævede justeringer.
Hver morgen, når uret ringede eller bimlede, trykkede hun altså på snoose-knappen, som var indstillet til et fast og kort tidsrum (20 minutter), og gennemgik så denne lille procedure. En lille ændring i hverdagen der medførte gode positive resultater i hverdagen. Kunden fremhævede følgende resultater. En:
- Roligere start på dagen og bedre humør.
- Mindre stress og pres og mere energi.
- Oplevelse af at dagen blev en succes da planen for dagen oftere blev overholdt.
Det virker til at være rigtig gode resultater for en relativ lille investering. Måske kan denne idé med snooze-knappen være et gavnligt tiltag du også kan lade dig inspirere af.
Du er velkommen til at dele artiklen og inspirationen med dit netværk.
De bedste hilsner
Thomas Wibling
Wibling Coaching