Lær om sundhed på et bredere plan end bare motion, kalorier og let kost. Du kan spille på flere spændende tangenter og forbedre din sundhed på den måde der passer til dig.

– Artiklen er den sidste i en række på seks artikler om Nysgerrighed: En nøgle til succes.

For mange handler sundhed om sund kost, motion og lægebesøg. Det er vigtige faktorer der kan fremme sundheden. Det er samtidig kun en del af alle de muligheder vi har for at forbedre vores sundhed.

Vi kan med fordel betragte sundhed som en overordnede tilstand for vores samlede ve og vel. En tilstand der kan styrkes på rigtig mange måder.Vi behøver ikke at vente på, at eksperter gør os interesseret i at pleje legemet, kost og forebyggelse af sygdom. Vi kan øge vores nysgerrighed og høste frugterne længe inden.

Fremtidens læge vil ikke ordinere medicin, men vil gøre sine patienter interesseret i at pleje legemet, kost og årsag til og forebyggelse af sygdom.

Thomas A. Edison, amerikansk opfinder

Der findes desværre ikke nogen vidunderpille, medicin eller en kur der bare helbreder vores skavanker og gør os sunde her og nu. Medikamenter bør bruges i nødstilfælde. Til at lukke hullet mens vi sætter ind på andre relevante og helbredende områder. Ellers vil vi blot skubbe problemet foran os og før eller siden betale prisen.

Alt for mange er ikke nysgerrige nok omkring sundhed. Synd for én af de bedste nøgler til mere sundhed er først og fremmest at være nysgerrig. Nysgerrig inden for områder som:

  • Mental sundhed – mindfulness, gode tanker, følelser, overbevisninger og vaner
  • Naturlig mad og drikke – undgå giftophobninger i krop og hjerne
  • Rolige nærmiljøer – undgå stress og psykisk belastning
  • Sunde fjernmiljøer – undgå kemiske varer, forurening og elektrisk stråling
  • Fysisk sundhed – bevægelse og motion
  • Kærlighed – nærende berøring og seksualitet
  • Med mere

Der findes sikkert mange andre områder der også har indflydelse på vores totale sundhed. Det indikerer, at der er meget at være nysgerrig omkring og at vi kan gøre mange ting for at blive sundere. I skrivende stund er mental sundhed, naturlig kost og drikke og kærlighed øverst på min fokusliste. Blandt andet fordi de områder interesserer mig. Derfor er det let for mig at være nysgerrig omkring dem, at lære mere om dem og indføre dem i min hverdag.

Jeg tager langsomt mere og mere ind i takt med, at der er plads. Derfor vil nye områder på sigt fange min interesse. Min erfaring er, at jo mere jeg lærer om sundhed, jo mere får jeg lyst til selv at blive sundere. Det er som en positiv selvforstærkende cirkel, der gør det sjovere og sjovere!

Der findes tusindvis af teorier om kost, motion og kontrol af stress – kort sagt; om hvordan vi opnår optimal sundhed. Alle teorierne har hver deres meninger om hvad der er rigtigt for dig, og hvordan du bør leve. Sug det til dig, som du har lyst til. Men sørg under alle omstændigheder for at være nysgerrig om din sundhed, så du bliver bedre og klogere på området. Der er mange veje til mere sundhed.

Husk at når du forbedrer din egen sundhed, er du også med til at forbedre andres.