Et farverigt liv byder på muligheder, og muligheder byder på farve i livet. I metaforisk forstand, kan vi lade os inspirerer af chokolade: Tænk på Smarties og M&Ms chokolade – et væld af indbydende farver der ikke er til at gå udenom.

Forstil dig, hvis Smarties og M&Ms chokolade ikke var farverige, men en kedelig grå farve. Forestil dig én skål fyldt med farverige stykker og én fyldt med kedelige grålige stykker. Hvilken af skålene ville fange din interesse? Selv ville jeg starte med den farverige skål. Som en ven sagde:

>> Livet og mennesker er Smarties – fuld af farver – og vi skal holde fokus på dem. <<

Jimmy Bjørg Jensen

De fleste værdsætter, at det der ser indbydende ud. Vi tiltrækkes af farver og spiser gerne farverig kost. Det kan vi overføre til andre områder i livet: At fokusere på det farverige med hensyn til muligheder i livet. Her har mange desværre tendens til at fokusere på den kedelige grå masse af begrænsninger, bekymringer og situationer der ikke er ok. At have fokus på det negative, på fejl, på ”ikke god nok” osv. Situationer der fjerner livets farver – lukker ned for et liv i muligheder.

Farver er levende og skaber en vifte af nuancer. En vifte der åbner for nye kombinationer og muligheder. Et liv der er sort og hvidt har ikke den samme bredde vifte af nuancer og muligheder for kombination. Det samme gælder for vores tanker og kreativitet; nye og kreative tanker og muligheder udspringer sjældent af en sort og hvid tankegang (en enten eller tankegang). De udspringer mere fra farverige og nuancerede tanker der er åbne for et utal af kombinationsmuligheder.

Præcis som vi kan sammensætte og kombinere et utal af farvenuancer, kan vi med nye og kreative tanker der skabe grobund for idéer og muligheder. Noget der gør livet mere farverigt. Når du er i en situation kan du med fordel være opmærksom på om du har en ’farverig’ eller en ’ sort og hvid’ tilgang til den – om du har fokus på muligheder eller ej.

>> Livet er som Smarties – og vi skal være smarte i livet <<

Nu er det tid til et godt stykke chokolade. Lækkert!