Ny hjemmeside sætter fokus på job og handicap. Fokus på succeshistorier, muligheder og en række mennesker med handicap, der er velfungerende med deres job.

Nu kan jobsøgende med handicap få masser af gode råd, inspiration og motivation fra den nye inspirationsbank på www.joboghandicap.dk. Inspirationsbanken er udarbejdet af CABI og Arbejdsmarkedsstyrelsen. Den er delt op i to dele: En del der henvendt til jobsøgende med handicap og en til virksomheder.

>>Under halvdelen af alle danskere med handicap er i beskæftigelse, mens det gælder for næsten 80 procent af den øvrige befolkning. Derfor skal en ny hjemmeside med masser af videoeksempler og en Facebook-kampagne nu give ny inspiration til, at virksomheder og jobsøgende med handicap kan finde sammen.<<

Citeret fra CABIs´ (Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats) pressemeddelelse den 2. maj 2011

Få masser af inspiration til din jobsøgning

Med en række videoklip af ansatte og deres arbejdsgivere viser inspirationsbanken, at det sagtens kan lade sig gøre at have en medarbejder med handicap ansat. Derudover er der også ekspertvideo med anbefalinger og gode råd samt links til relevant viden og lovgivning på området.

Visionen med inspirationsbanken er bland andet at:

  • Flytte opmærksomheden væk fra begrænsninger og over på muligheder, så flere virksomheder ser fordelene i at ansætte mennesker med handicap.
  • Hhjælpe mennesker med handicap til at være mere aktivt jobsøgende og opleve mere succes på dette felt.

Kom i job via Facebook, spred budskabet

Inspirationsbanken har også sin egen Facebook-side: “Det halter med job og handicap”. Her møder du tre jobsøgende med handicap. De stiller deres CV og en præsentationsvideo til rådighed på Facebook-siden.

Hjælp med at gøre en forskel. Spred budskabet. Gå ind på facebook-siden og tryk ”Synes godt om” og invitér andre til siden. For måske er der én på din Facebook, der står og skal ansætte (af og til er det en lille handling der gør en stor forskel).

Få masser af viden og inspiration på inspirationsbanken her: www.joboghandicap.dk eller fra CABI: www.cabiweb.dk.

Du kan også læse én af mine andre artikler om jobsøgning her: Få din ansøgning øverst i bunken eller om at dit handicap kan blive din styrke her: Dit handicap kan blive din styrke.

Har du en succeshistorie om job og handicap, er du velkommen til at skrive et par ord om den i kommentarfeltet herunder.