Behovet for kærlighed, nærvær, intimitet og sex er naturligt og velkendt. Alligevel er disse sundhedsfremmende og livsbekræftende nydelser langt fra uden udfordringer for mange.

Måske er du en af dem der stadig søger kærligheden og nærværet og lever med savnet af intimitet og sex. Måske får du dækket dine behov og uanset hvordan det er hos dig, så forestil dig, hvis du ikke var i stand til at dyrke kærligheden, intimiteten og seksualiteten ved din egen hjælp.

Forestil dig, at du var handicappet og skulle bevæge dig rundt ved hjælp af elektrisk kørestol. At du tilmed skulle have hjælp til at komme i og ud af kørestolen, i og op af din seng til at tage et ganske almindeligt brusebad og til at få dækket dit helt naturlige behov for berøring, nærvær og sex. Ja, forestil dig, at du ikke var i stand til at gøre det selv. Hvordan ville det være hvis du skulle bede om hjælp og var tvunget til at benytte dig af professionelle for at dække dine helt naturlige og menneskelige behov?

Heldigvis er dette en ukendt hverdag for mange, men langt…

…Fra for alle. Der er mange mennesker som lever et liv hvor de så at sige er spærret inde i deres egen krop, eller har andre former for begrænsninger der betyder, at de har svært ved, eller slet ikke kan, have et kærligheds- og sexliv ved egen hjælp. Det er mennesker der lever med et handicap og som også har et naturligt behov for kærlighed, berøring og sex. Så udover at de lever med de udfordringer deres handicap skaber for dem, lever de også med en handicappet seksualitet. En seksualitet som – for flere af dem – ikke kan udleves.

Selvom det stadig er tabu at tale om handicappede og seksualitet, ser det ud til, at der kommer mere og mere fokus på at hjælpe handicappede med deres seksualitet, og på en sådan måde, at de også kan få dækket deres behov og opleve glæden, tilfredsheden, sundheden og andre livsbekræftende fordele der er ved seksualitet og berøring.

Sexolog og parterapeut Lene Alexander ønsker at gøre en forskel på området. Samtidig med, at hun har et indgående kendskab til handicap og seksualitet, er hun også mor til en multihandicappet søn. Klik her og se en kort film, hvor hun fortæller om handicap og seksualitet.

Du kan læse mere om Lene Alexander på hendes hjemmeside:  www.lenealexander.dk