Så kan du med fordel overveje at indføre “energistyring” i stedet for “tidsstyring” og skelne mellem nødvendige aktiviteter, som du har energi til, eller unødvendige aktiviteter, der bare “stjæler” din energi.

Du skal ikke automatisk sætte nye aktiviteter ind i kalenderen uden at du har energien. Hvad hjælper det at have masser af tid, hvis du ikke har energien? Du kender måske til det at skulle et eller andet – og tiden er sat af – men du har ikke energien? Er det sådan for dig, er det en god idé at finde den rette balance mellem aktiviteter der kræver og giver energi.

Styr din tid efter energien

Start med at se på aktiviteter der kræver energi af dig. Kan du fjerne nogle af dem, så du kan få plads til dem der giver dig energi? Er det svært at tage hånd om alle energislugerne på én gang, kan du starte nogle få og gå videre når du er klar. Ved hver energisluger…

…Kan du spørge dig selv om du kan:

  • Få hjælp eller betale dig fra det?
  • Planlægge og organisere dig ud af det?
  • Gå til aktiviteten på en anden og lettere måde?
  • Få nye ideer fra det andre gør med denne aktivitet?
  • Undvære aktiviteten (er den overhovedet nødvendig)?

Mere energi giver en bedre hverdag!