Konsekvenserne ved stress kan være store og ubehagelige. At være syg af stress sætter mange begrænsninger i hverdagen og i værre stresstilfælde, hvor kroppen og sindet har været stresset hårdt og længe, kan det medføre begrænsninger for livet, nøjagtig som et handicap.

Når man er syg af stress, drænes du for lyst og energi, mister overblikket, bliver i dårligt humør mm, og selv den mindste opgave, som tidligere var lige til, kan føles som en uoverkommelig opgave.

Eksempler på begrænsninger som stressede mennesker typisk oplever er,…

…At de:

  • Bliver ineffektivitet.
  • Bliver uopmærksomme.
  • Husker dårligt.
  • Ikke har energi til at gøre det de plejer.
  • Mister modet og lysten.
  • Isolerer sig.
  • Kommer i dårligt humør.
  • Bliver lettere psykisk og fysisk syge.
  • Ændrer adfærd i uhensigtsmæssig retning.

Alt sammen ting der begrænser den stressede i at bruge sit fulde potentiale i karrieren, i familien og i fritiden. At være stresset kan give livskvaliteten et alvorligt knæk. Jo længere man har været stresset, jo længere tid tager det at komme på højkant igen, og ofte kræver det, at den stressede laver ændringer i livet eller håndtere de faktorer der var årsagen til stress anderledes.