Ikke alle handicappede bryder sig om humor, der handler om handicap – Særligt ikke, når de kommer fra mennesker uden handicap. Alligevel er der masser af humor om handicap, selvironi og kærlige drillerier, når handicappede er sammen i grupper – og det er med det store smil på læberne.

Humor, kærlige drillerier og selvironi er med til at give sammenhold og fællesskab – Vi føler at vi er fælles om det vi griner af. Dette kommer særligt frem når vi er sammen med mennesker vi kender godt, og som har en del tilfælles med os selv. I sådanne situationer kan vi morer os over ting, som andre ikke umiddelbart kan se det sjove i. Ofte er det nok at sige ganske lidt på en særlig måde, så bryder man ud i latter.

Humor, der handler om handicap, kan fortælle…

…Noget om fordomme over for mennesker med handicap, og den kan også fortælle, at det er helt i orden, at være handicappet.

Humor kan bryde isen

Humor kan bruges til at glemme de svære ting, som kan følge med et handicap, og til at fortælle, at det der med handicap, for nogle, ikke er så svært endda. Vi kan anvende humor til at lære, og den kan gøre det lettere, at tale om det, som ellers kan vær svært, at tale om.

Humor om vores handicap kan også bruges til at bryde isen, så det er lettere for mennesker uden handicap, at snakke med os om vores handicap. Gennem humoren kan vi vise, at vi, omkring vores handicap, er åbne over for andre. Vi skal selvfølgelig ikke været alt for selvironiske og bruge grov handicap-humor. Vi skal passe på ikke, at gøre os selv til grin, så mennesker uden handicap ikke tager os alvorlig.

Latter er sundt og indre motion for kroppen

At grine er indre motion for vores krop og derfor er der god grund til at sjov oplevelse eller historie fra din dagligdag. Latteren har en positiv indflydelse på vores velvære og det sociale liv. Gennem latter sætter vi os ud over vore vanskeligheder og hæver os over vore følelser af frygt, modløshed og depression. Folk, der kan le ad deres modgang har ikke længere ondt af sig selv, de kan føle sig opløftet, opmuntret og bedre tilpas. Latter hjælper:

  • Mod smerter og hovedpine
  • Mod angst, frygt, depression, stress og frustration
  • Letter konfliktopløsning og kan skabe et fælles fokus
  • Til ændring af negative mønstre
  • Til større personlig gennemslagskraft
  • Til større livskvalitet