Er du én af dem der sætter sig i arbejdsgiverens sted og overvejer, hvad arbejdsgiveren gerne vil vide om dig, når du søger job? Eller er du én af dem der har travlt at gøre opmærksom på, hvad arbejdsgiveren må tage højde for, for at du kan klare jobbet?

Jeg oplever, at mange retter deres fokus på hvad de ikke kan og stiller en eller flere forbehold, som skal være i orden, inden de kan sige “ja” til et nyt job. Der er ikke noget forkert i at stille forbehold og gøre opmærksom på særlige hensyn der skal tages højde for, når du søger nyt job. Det vigtige er, at du først og fremmest gør opmærksom på…

…Hvad du er god til, og hvilken forskel du kan gøre for din kommende arbejdsplads. Starter du at gøre de særlige hensyn og forbehold tydeligt, øger du ikke dine chancer. Forestil dig, at en person, der gerne vil sælge dig et produkt, starter med at nævne alt det der ikke er godt ved produktet og de særlige hensyn du skal tage inden du bruger det. Ville det øge chancerne for at du køber produktet?

Dine chancer for at få jobbet øges heller ikke ret meget ved at fortælle, hvor du har været ansat og hvad du har lavet. De øges når du tydeligt gør opmærksom på hvad du er god til og hvilke særlige kompetencer du har i forhold til andre er – altså hvordan du skaber værdi for arbejdspladsen! Arbejdspladserne skal fokusere på økonomi – ellers er der heller ikke penge til at ansætte medarbejdere. Det er en fordel, hvis du gør det tydeligt, hvordan du er din løn værd. Når du har gjort det, kan du nævne de særlige hensyn der skal tages og de forbehold du har med hensyn til jobbet.

En god måde, at blive mere opmærksom på, hvordan du, gennem din arbejdsindsats, kan skabe værdi for arbejdsgiveren er – udover at læse stillingsopslaget og om arbejdspladsen – at du sætter dig i arbejdsgiverens sted, og tænker over, hvad det er arbejdspladsen gerne ville vide om en jobsøger. Forestil dig, at det er dig der skal træffe beslutningen om, hvem der skal have jobbet. Der er gode chancer for, at det du forestiller dig er det arbejdspladsen gerne vil vide om dig. Hvis denne øvelse ikke giver dig noget brugbart, som du kan øge dine chancer for at få jobbet med, så snak med andre og lad dem sætte sig i arbejdsgiverens sted, og hør dem så, hvordan de tænker du kan skabe værdi for arbejdspladsen.

Skriv en kommentar, hvis du har historier fra arbejdslivet, hvor du eller andre har sat sig i arbejdsgiverens stol.