Bliver succes tildelt bestemte eller tilfældige mennesker, eller er den et spørgsmål om indstilling – handicap eller ej?

For nogen tid siden talte jeg med en kvinde der har et fysisk handicappet. Hun havde allerede et job, men ønskede at gøre karriere inden for det fag, som hun allerede arbejdede med. Hun fortalte, at der altid var andre, som var mere fremme i skoene, og som fik tilbudt de nye spændende udfordringer og karrieremuligheder.

Efterfølgende da jeg tænkte over det hun havde fortalt, stod jeg med et spørgsmål til hende: “Har hun ikke de samme muligheder for, at være fremme i skoene og gøre opmærksom på, at hun gerne ville have nye udfordringer og karrieremuligheder?”. Et spørgsmål som jeg aldrig fik hendes svar på. Men tænk over det hun sagde: “Det er altid de andre…

…Der får muligheden”. Jeg har selv oplevet lignende, hvor andre fik muligheden for succes. Den blev nærmest serveret på et sølvfad. Men spørgsmålet er, om de får den serveret, eller om de opsøger den og griber chancen når den er der?

Siden jeg er blevet selvstændig, har jeg lært at være mere åben for muligheder, og prøve dem af. Jeg har grebet muligheder der både gav lidt og meget succes, og jeg har naturligvis også grebet muligheder, som ikke mundende ud i nogen succes – ikke alle muligheder giver succes.

Hvis du er for forsigtig med at gribe dine muligheder, fordi du gerne vil undgå nederlag og fiaskoer, er dine chancer for succes ikke særlig store. Du kan øge dine chancer ved at være åben og parat til at løbe risikoen for at fejle – jo flere muligheder du griber, jo større er din chance for succes!